Beste Espressomachines Voor 2021 – Vergelijkingen & Reviews


Dus, je hebt besloten om diep in de buidel te tasten en te investeren in een espressomachine voor thuis.

Ik feliciteer u met uw initiatief en binnenkort zet u heerlijke koffie die net zo goed, zo niet beter is dan veel van de populaire cafés in de winkelstraat – geef uzelf een schouderklopje.

Oké, beslissen dat je een espressomachine wilt kopen is het makkelijke gedeelte. Het moeilijke deel is om die waardeloze generieke machines aan de kant te schuiven en een echt verborgen juweeltje te vinden dat je zuurverdiende geld waard is.

Ik zal eerlijk zijn, dat is geen gemakkelijke taak. Met zoveel middelmatige machines op de markt, zal het een uitdaging zijn om de juiste te vinden.

Daarom heb ik veel onderzoek voor je gedaan en een aantal van de beste espressomachines voor de thuiskoffieliefhebber uitgezocht en getest.
Beste Espressomachine

Hoeveel wil je uitgeven aan een espressomachine?

Natuurlijk kunt u voor bijna elk budget een goede espressomachine kopen, en er zijn een aantal goedkope opties; u kunt zelfs een aantal fatsoenlijke apparaten vinden voor minder dan $200.

Maar zoals het oude gezegde luidt, je krijgt waar je voor betaalt, en die goedkopere machines zien er geweldig uit als je ze mee naar huis neemt, maar je zult meer dan waarschijnlijk later met een heleboel problemen te maken krijgen – met falende pompen en lekkende watertanks als enkele van de veel voorkomende problemen die low-end apparaten teisteren.

Dat betekent niet dat je geen goedkope espressomachine kunt kopen. U kunt nog steeds krijgen wat u wilt zonder de bank te breken, maar verwacht niet dat de machine een leven lang meegaat of wordt geleverd met extra functies om melk op te schuimen of een ingebouwde molen om uw hele koffiebonen te malen.

Het is gemakkelijk om duizelig te worden als u in de winkel uw nieuwe espressomachine gaat kopen, en vaak zullen de verkopers u “inpalmen” met functies en kenmerken van dure apparaten die u waarschijnlijk nooit zult gebruiken.

Neem dus even de tijd om een budget te bepalen dat u graag aan een nieuw apparaat wilt uitgeven.

Als u het niet zeker weet, raad ik u aan een budget van maximaal $1000 te kiezen; dat betekent niet dat u elke laatste cent hoeft uit te geven.

Dat betekent niet dat u elke cent hoeft uit te geven, maar u moet wel een beetje speelruimte hebben, zodat u de juiste machine kunt kopen met de functies die u nodig hebt, en misschien houdt u nog wat geld over om ook een melkopschuimer en molen te kopen.

Soorten espressomachines

Voordat u de beste espressomachine kiest, moet u eerst bepalen welk type apparaat u wilt.

Hier volgt een kort overzicht van de officiële espressomachines en alles daartussenin:

Hands-On of Hands Off?

U zult al snel merken dat de meeste high-end espressomachines een zekere mate van automatisering hebben.

Voordat u de kenmerken en functies van elke espressomachine onder de loep neemt, kunt u uw keuze snel beperken door te bepalen in hoeverre u uw nieuwe espressomachine wilt automatiseren.

Als je geen idee hebt waar ik het over heb of als je je niet realiseerde dat er verschillende automatiseringsniveaus zijn, lees dan verder.

Ik zal in het kort de verschillende beschikbare opties bespreken, samen met een schatting van hun aanschafkosten.

Semi-automatisch

Zoals de naam al zegt, doen halfautomatische espressomachines een deel van het werk voor je, maar niet al het werk. U moet de espressomachine nog steeds laten weten hoe sterk u uw espresso wilt hebben, hoeveel gemalen koffie u in de portafilter wilt stampen en hoeveel water u nodig hebt om het perfecte shot te maken.

De halfautomatische espressomachine neemt nog steeds een groot deel van het giswerk weg van het maken van espresso, omdat hij het water tot de juiste temperatuur verwarmt en bepaalt wanneer de espresso de door u gewenste consistentie heeft.

Als u op zoek bent naar een goedkope espressomachine, zijn halfautomaten niet zo duur. U kunt al een espressomachine op consumentenniveau kopen voor minder dan 200 dollar.

Automatisch

Het verschil tussen halfautomatische en automatische espressomachines is gering. De prijssprong naar deze klasse machines kan echter een flinke deuk in uw portemonnee achterlaten.

Zeker, automatische espressomachines hebben wat meer functies en mogelijkheden. Het belangrijkste verschil tussen de twee is echter het feit dat automatische espressomachines de juiste hoeveelheid water voor u afmeten. Zodra ze klaar zijn, schakelen ze automatisch uit.

Dit maakt automatische espressomachines voor thuisgebruik perfect voor de beginner. Je hoeft niet te raden of de espresso klaar is om te serveren of dat er nog meer water bij moet, want de machine heeft dat element van giswerk weggenomen.

Dit is mijn favoriete type espressomachine.

… en dat brengt me bij de super-automatische variant.

Volautomatisch

Als je dacht dat het niet beter kon dan de automatische espressomachine, dan heb je het mis. Want de superautomatische espressomachine is voorzien van alle toeters en bellen en kan zelfs je hond uitlaten als je het lief vraagt – oké, misschien niet met de hond uitlaten, maar je snapt wat ik bedoel.

Als je geld hebt om de beste espressomachine te kopen met dezelfde functionaliteit als die in cafés in winkelstraten, dan is de superautomatische machine de manier om te gaan.

Met deze espressomachineklasse kunt u volledig handsfree een volle espresso maken; de machine doet letterlijk alles voor u.

U hoeft het water niet af te meten of te weten wanneer het heet genoeg is, en u hoeft zelfs uw koffiebonen niet te malen of af te meten, en u hoeft zelfs geen melk op te schuimen!

Als u de beste thuisbistista in uw buurt wilt zijn, is deze machine iets voor u; verwacht echter niet veel wisselgeld voor $1000.

Koffiepads of koffiebonen?

In het verleden werkten espressomachines zonder pods, maar met de nieuwste trend om voorverpakte koffiepads te gebruiken, hebben de meeste moderne espressomachinefabrikanten dat begrepen.

Er zijn nu tal van espressomachines die zowel met pods als met gewone voorgemalen koffie werken.

Het prijsverschil tussen een espressomachine met en zonder pods is niet zo groot. Als u echter regelmatig kopjes koffie drinkt die met die voorverpakte koffiepads zijn gezet, zullen de kosten voor het zetten van uw kopje koffie al snel oplopen.

Op de lange termijn smaakt het niet alleen beter om uw bonen te malen, maar kost het u ook veel minder per kopje dan de koffiepads.

Met de voorverpakte koffiepads betaal je voor gemak. Ik vind ze niet lekker, maar de keuze voor een espressomachine met pods is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Het ijzer pompen of heet en dampig worden?

Een van de belangrijkste verschillen met een espressomachine is de manier waarop de koffie uit de gemalen koffie wordt gehaald – eenvoudig gezegd, hoe het water door de gemalen koffie stroomt.

Er zijn twee manieren waarop dit bij espressomachines gebeurt (voor zover ik weet), met machines die in twee types kunnen worden onderverdeeld, pomp- en stoomaangedreven.

Bij de ene methode wordt stoom gebruikt om de koffie te extraheren, bij de andere methode wordt verwarmd water onder druk gebruikt, dat vervolgens door de dicht opeengepakte gemalen koffie wordt geduwd.

De beste espressomachines zijn de pompmachines (vraag het aan een barista en hij of zij zal u waarschijnlijk hetzelfde vertellen). De geproduceerde espresso smaakt als een “echte espresso.”

Er is geen verbrande of verkoolde nasmaak, wat soms wel het geval is bij machines die met stoom worden aangedreven.

Ik geef toe dat de pomp-espressomachines iets duurder zijn dan de goedkopere stoommachines.

Maar als je van je espresso geniet, zul je niet tevreden zijn met de resultaten van een stoommachine, geloof me, dus kies voor de pompmachines.

Maal uw espresso met een ingebouwde molen

Een van de meest gewilde kenmerken van een espressomachine voor thuisgebruik is een machine met een ingebouwde koffiemolen.

De duurdere machines hebben meestal een ingebouwde koffiemolen, en alle superautomatische modellen die ik tot nu toe heb gezien, hebben een ingebouwde koffiemolen.

Als u wilt dat uw espressomachine de koffiebonen weegt, maalt en verplaatst, zult u er toch iets meer voor moeten betalen.

Als je een krap budget hebt, zou ik de aankoop van een machine met een molen waarschijnlijk uitsluiten.

Dat gezegd hebbende, zul je op een gegeven moment wel moeten betalen voor een aparte koffiemolen, want in de winkel gekochte voorgemalen espressokoffie smaakt niet hetzelfde als versgemalen; en veel succes met het vinden van de juiste maling voor je machine.

Melk opschuimen of niet – dat is de vraag!

Je zou denken dat alle espressomachines van topklasse een ingebouwde melkopschuimer of een stoompijpje (zoals ze meestal worden genoemd) hebben.

Dat is echter niet het geval. Ik heb gemerkt dat veel goedkope espressomachines een melkopschuimer hebben ingebouwd die beter is dan de duurdere machines.

Bij het kiezen van een machine moet u uw instinct en intuïtie gebruiken om er zeker van te zijn dat de espressomachine voor thuisgebruik die u wilt een fatsoenlijke melkopschuimer heeft.

Als u een paar euro wilt besparen door een goedkopere espressomachine te kopen waarin geen stoompijpje is ingebouwd, hoeft u zich geen zorgen te maken, want net als bij een koffiemolen kunt u altijd apart een melkopschuimer kopen.

Beste espressomachines voor 2021

Hieronder heb ik ijverig enkele van de beste espressomachines voor elk budget uitgezocht. Deze machines zijn perfect voor een beginnende barista of zelfs een gevorderde barista die thuis heerlijke koffie wil zetten.

Je zult niet ver misgaan met een van deze machines voor het maken van een authentieke Italiaanse espresso.

Nespresso Magimix Inissia M105 – Koffiecupmachine – Zwart

Nespresso Magimix Inissia M105 - Koffiecupmachine - Zwart
Compact basis Nespresso apparaat

Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® MiniMe KP123B – Inclusief drie doosjes Starbucks capsules

Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® MiniMe KP123B - Inclusief drie doosjes Starbucks capsules
Probeer de drie starbucks-koffies in deze verpakking

Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 – Koffiecupmachine – Zwart

Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 - Koffiecupmachine - Zwart
Klein en compact | Gebruik alleen originele Nespresso koffiecups voor kwalitatief langdurig gebruik

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

Philips 2200 serie EP2220-10 – Espressomachine – Zwart
Heerlijke koffie, verrassend eenvoudig met het intuïtieve touchdisplay
Met automatische ontkalker Melkopschuimmethode: Stoompijpje

De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.B – Volautomatische espressomachine

De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.B - Volautomatische espressomachine
Inclusief 13 maalstanden voor optimale smaak | Zet twee kopjes koffie tegelijkertijd
Met automatische ontkalker Melkopschuimmethode: Stoompijpje

Wat heeft u nodig om espresso te maken?

Bijna alle espressomachines worden geleverd met het nodige gereedschap om aan de slag te gaan, maar ik vind dat de kwaliteit van de voorverpakte items over het algemeen niet al te best is.

Ik raad je aan om te controleren wat er bij je machine zit en zo nodig extra’s of betere, duurzamere vervangers te kopen.

Je hebt bijvoorbeeld een goede molen nodig om je hele koffiebonen fijn genoeg te malen voor espresso.

Ook een kannetje voor het opschuimen van koffie, afhankelijk van of de espressomachine al een stoompijpje heeft ingebouwd.

Tot slot heb je een tamper nodig om de koffie gelijkmatig en stevig in de portafilter te drukken.

Espresso koffiemolen

Als de espressomachine nog geen ingebouwde molen heeft of geen pods gebruikt, zult u moeten investeren in een goede molen.

Je kunt er niet omheen, je hebt een goede koffiemolen nodig. Burr koffiemolens zijn de beste optie. Vergeet snijmolens (zoals de F203 molen); die kunnen geen fijn genoeg Espresso koffiemaling produceren.

Als je een budget hebt, raad ik je de Hario Skerton molen aan. Het is een handmaler, maar je mag echt niet klagen over de prijs. Als je meer wilt weten over deze burr molen, kijk dan eens naar mijn volledige Hario Skerton koffiemolen review.

Als je een groter budget hebt en een drukknop molen wilt, is mijn tweede aanbeveling de Rancilio Rocky. Je kunt ook mijn volledige gids over de beste molens lezen voor enkele andere geschikte opties.

Melkopschuimer

Als je van plan bent een latte of een romige cappuccino te maken, heb je een manier nodig om je melk op te schuimen.

Gelukkig hebben de meeste espressomachines al een stoompijpje ingebouwd, zodat u daarmee en met een metalen kannetje melk kunt opschuimen.

Als uw machine geen stoomstaafje heeft, kunt u nog steeds melk opschuimen, maar moet u investeren in een melkopschuimer. Maak je geen zorgen, die zijn meestal niet zo duur, en je kunt mijn volledige gids over de beste melkopschuimers hier lezen voor enkele opties.

Koffietamper

Tot slot heb je een goede espressotamper nodig, zodat je je versgemalen koffie gelijkmatig in de portafilter kunt drukken. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar, en het kan verwarrend zijn om te weten welke de beste is om te kopen.

Ik raad je aan om de 58mm Espro Calibrated Flat Tamper aan te schaffen. Het is uitstekend voor beginners omdat het giswerk wegneemt van hoeveel druk je moet gebruiken.

Meer details over deze tamper en enkele andere opties vind je in mijn beste espresso tamper gids, dus zorg ervoor dat je die even leest.

Hoe gebruik je een espresso machine?

Je hebt nu een nieuwe espressomachine en je hebt alle benodigdheden om uitstekende espresso shots te maken.

Nu wil je waarschijnlijk weten hoe je de perfecte espresso maakt met een rijke en gouden crema.

De beste plaats om te beginnen is de gebruiksaanwijzing te raadplegen die bij uw machine is geleverd, aangezien elke machine een beetje anders is. In de handleiding vindt u de “trektijd” en de algemene consistentie waar u op moet letten – zo weet u in ieder geval de basisbeginselen van de bediening van uw specifieke apparaat.

Tips voor de basis: Een halfautomatische espressomachine

 • Giet helder, koud, gefilterd water in de waterkamer van je machine. Per shot is ongeveer een ons water nodig.
 • Voor een typische dubbele espresso hebt u 18 gram fijngemalen koffie nodig.
 • Tamp de koffie stevig en gelijkmatig aan (lees de handleiding voor de aanbevolen druk) in de portafilter.
 • Verwijder eventueel gemalen koffie van de zijkanten en de bovenkant van het filter en draai en vergrendel het op zijn plaats in de machine.
 • Plaats uw espressokopje onder de uitloop.
 • Vervolgens moet u een schakelaar omzetten of op een knop drukken, afhankelijk van het ontwerp van uw apparaat.
 • Wanneer de optimale temperatuur is bereikt en het apparaat water door de koffie begint te persen, start u de timer (een eenvoudige stopwatch is voldoende).
 • Na ongeveer 5 tot 6 seconden moet u de espresso beginnen te druppelen. De consistentie is een stroperige, donkere vloeistof en naarmate de espresso klaarkomt, wordt hij een stuk lichter (ook wel “blonderen” genoemd).
 • Omdat we een dubbel espressoshot zetten, duurt de hele zetcyclus ongeveer 20 tot 30 seconden en moet het totale volume ongeveer 30 gram zijn (dit is een zeer rudimentair uitgangspunt).

Hoe maak je je espressomachine schoon?

Nu komt het leuke gedeelte – schoonmaken!

Espressomachines van goede kwaliteit zijn niet goedkoop, dus nadat je een klein fortuin hebt neergeteld, wil je er zeker van zijn dat je apparaat nog jaren optimaal blijft werken. Er is geen reden waarom dit niet zou kunnen als u het apparaat schoon en goed onderhouden houdt.

Dit is een essentieel reinigingsschema dat u voor uw espressomachine moet volgen.

Schoonmaken na elke trek

Dit is de eenvoudigste en tegelijkertijd de meest over het hoofd geziene handeling. Door uw machine na elk gebruik schoon te houden, bespaart u niet alleen tijd op de lange termijn, maar zorgt u er ook voor dat uw machine in topvorm is.

Stel dat u niet van plan bent om nog een espresso te zetten. In dat geval moet u het koffiedik uit de portafilter verwijderen en grondig spoelen. Plaats de portafilter vervolgens terug in de machine en laat er wat water doorheen lopen om het resterende koffiedik eruit te spoelen.

Oude koffiedrab die in het apparaat is achtergebleven, zal uw volgende espresso alleen maar bederven.

Als uw apparaat een ingebouwd stoompijpje heeft, veeg het dan af met een schone, vochtige doek en laat er wat stoom op ontsnappen om ervoor te zorgen dat alle achtergebleven melkresten eruit zijn gespoeld.

Dagelijkse routine

Wanneer u weet dat u uw espressomachine die dag niet meer gaat gebruiken, moet u idealiter een laatste schoonmaakbeurt uitvoeren.

Het is niet zo moeilijk als het klinkt, en het zou niet meer dan 5 minuten moeten duren. Door de extra tijd te nemen voor deze schoonmaakbeurt, zorgt u ervoor dat uw apparaat nog jarenlang probleemloos werkt.

 • Veeg met een vochtige doek alle resten van uw spatscherm.
 • Plaats de backflush portafilterkorf in de portafilter.
 • Laat een brouwcyclus door de groepenkop lopen terwijl u zachtjes aan de handgreep van de portafilter schudt. Dit helpt bij het reinigen en verwijderen van bezinksel dat zich in kleine spleten heeft genesteld.
 • Deze stap staat bekend als terugspoelen, maar wees voorzichtig want het water zal heet zijn.
 • Herhaal dit proces ten minste drie keer of tot het water helder is.
 • Verwijder tenslotte de lekbak, laat hem uitlekken, was hem, droog hem af en zet hem weer in de machine.

Om de 1 à 2 maanden

Ook al reinigt u uw espressomachine “hopelijk” na elk gebruik en aan het einde van de dag, toch moet u elke maand of op zijn minst elke twee maanden een grondige schoonmaakbeurt uitvoeren.

Deze grondige reiniging helpt de ophoping van mineralen uit het water te verwijderen. De hoeveelheid ophoping hangt af van de hardheid van het water in uw regio.

 • Vul eerst uw espressomachine met de benodigde hoeveelheid van een krachtige ontkalkingsoplossing, zoals de Saeco Espresso Machine Liquid Decalcifier.
 • Start vervolgens uw machine zodat de ontkalkingsoplossing door de boilers en leidingen spoelt, waardoor kalkafzettingen in de waterleidingen van de espressomachine worden verwijderd.
 • Laat de machine met de reinigingsoplossing minstens een half uur aanstaan. Raadpleeg de instructies van de fabrikant op dit punt voor de juiste tijd. U kunt een deel van de ontkalkingsoplossing ook op het stoompijpje en de groepskop gebruiken.
 • Tenslotte maakt u het reservoir leeg en vult u het opnieuw met schoon water en spoelt u de machine na met schoon water. U kunt dit een paar keer herhalen totdat u er zeker van bent dat alle minerale ophopingen verdwenen zijn.
 • Als u klaar bent, raad ik u ten zeerste aan om met een lakmoespapiertje de pH van het water te testen om er zeker van te zijn dat alle chemische ontkalker goed is uitgespoeld. Als het blauwe lakmoespapier rood kleurt, spoel dan verder met schoon water door de espressomachine.