Koffieautomaat kopen

Zodra je besluit een koffiemachine op kantoor te nemen, moet je kiezen tussen een koffieautomaat huren of een koffieautomaat kopen. Voor beide valt natuurlijk wat te zeggen. Dit artikel beschrijft wat precies de voordelen en nadelen zijn van het zelf kopen van een koffieautomaat.

Allereerst het kostenaspect. Waarschijnlijk, althans met een beetje geluk, pakt het zelf aanschaffen van een koffieautomaat op langere termijn voordeliger uit dan bij het huren ervan. Koffieautomaat kopenVergelijk het met het rijden in een eigen auto versus een leasewagen. Dan gaan we er voor het gemak natuurlijk wel voor uit dat je niet voor al te veel onvoorziene kosten komt te staan, zoals defecten en hoge vervangingskosten.

Bovendien ben je bij het zelf kopen van een koffie automaat niet afhankelijk van de leverancier. Die misschien wel slechte kwaliteit levert terwijl je nog vastzit aan een lange huurovereenkomst. Ook bepaal je zelf wanneer je het onderhoud laat doen, waardoor je de kosten van een doorlopend onderhoudscontract omzeilt.

Het laatste voordeel, wellicht verwaarloosbaar, is dat je de koffie automaat misschien wel weer kan doorverkopen zodra deze is afgeschreven, waardoor deze nog wat geld oplevert.

Nadelen van het zelf kopen van een koffiemachine op kantoor laten zich raden: je moet zelf het onderhoud regelen en wanneer de koffie automaat kapot gaat en de garantie is al verlopen dat je wel eens met hoge (onnodige) kosten te maken krijgt.