Koffiemachine kantoor

Voor de meeste mensen is koffie bijna een primaire levensbehoefte, zeker onder werktijd. Bijna ieder mens die graag koffie drinkt, neemt ‘s ochtends als één van de eerste dingen een kopje koffie. Is die koffie onverhoopt niet voorhanden dan daalt de stemming vaak al snel. Het is dan ook een feit en wetenschappelijk onderzocht dat de meeste werknemers slechter functioneren zonder koffie.

Op de meeste kantoorafdelingen staat op elk bureau dan ook wel een koffiemok die geregeld wordt bijgevuld. En in fabriekshallen is het koffiemoment vaak een moment waar naar uit wordt gekeken en waar de sterke verhalen en goede gesprekken loskomen. En uiteraard is de eerste vraag die een bezoeker aan uw bedrijf gesteld wordt vaak (na: kon u het vinden of hoe was de reis): wilt u wat drinken, koffie, thee?

Koffiemachine kantoorHelaas wil het dat de kwaliteit van koffie op het werk vaak niet om over naar huis te schrijven is. Horecavakblad Misset Horeca heeft zelfs eens een onderzoek laten doen naar de kwaliteit van bedrijfskantines, waarbij vooral het lage cijfer voor de koffiekwaliteit het totale eindoordeel vaak nogal naar beneden haalde. En aangezien veel mensen thuis een prima koffiemachine hebben staan met versgemalen koffiebonen, is het ook niet gek dat er op het werk al snel geklaagd wordt over ondermaatse kwaliteit van de koffie.

Maar waarom zou jij als ondernemer nu beter een kwalitatief goede koffieautomaat kopen (of een koffieautomaat huren kan ook)? Mogelijke en voor de hand liggende beweegredenen zijn:

  • Er is altijd verse koffie. Elk kopje wordt vers gezet. Dit is voor veel werknemers al heel belangrijk, want wie houdt er nu van oude koffie uit een thermoskan?
  • Snelheid. De meeste koffieautomaten zetten een kopje koffie in een paar seconden, soms zelfs wel in 3 seconden. Er gaat dus geen tijd verloren met het zetten van koffie en het zoeken naar kopjes, suiker, melk en lepeltjes. Terwijl je bij de automaat staat kun jij je dus volledig richten op het gesprek met je collega of klant.
  • Lage kosten: bij de meeste professionele koffieautomaten kost een kopje koffie omgerekend zo’n 4 tot 10 cent.
  • Er hoeft geen oude koffie weggegooid te worden.
  • Een mooie koffieautomaat maakt vaak een professionele indruk (op je bezoekende klanten!).

Voor echt kleine bedrijfjes tot een man of drie, kan een echte koffiemachine vaak niet uit en is een Nespresso-apparaat, Senseo of ouderwetse filtermachine vaak een betere keus. Maar voor bedrijven of afdelingen van 5 personen of meer ligt een professionele koffieautomaat wel voor de hand.

De beste keus voor een koffieautomaat op kantoor is afhankelijk van wat je belangrijk vindt. Vind je een snelle kop koffie (ca. 3 seconden) belangrijk, dan vriesdroog koffieautomaten of liquid koffiemachines de beste keus.

Vind je vooral kwaliteit van de kop koffie belangrijk, dan kun je beter gaan voor een freshbrew koffieautomaat. Wil je écht topkwaliteit koffie, ga dan voor een bonen koffieautomaat.