Leveranciers koffieautomaten

Een koffieautomaat voor op kantoor kopen of huren is wat anders dan een koffiemachine voor thuis kopen. Daar waar consumenten een koffieapparaat vaak in de winkel kopen (bv. in een warenhuis) of via internet, worden zakelijke koffieautomaten vaak bij gespecialiseerde leveranciers gekocht. Een ander verschil is dat de consument meestal na aankoop geen contact meer heeft met de verkopende partij, behalve misschien in geval van defecten. De benodigde ingrediƫnten (bv. koffiebonen of ontkalkingsmiddel) kopen de meeste mensen gewoon in de supermarkt.

Leverancier koffieautomaatBij zakelijke koffieautomaten sluiten veel bedrijven een onderhoudscontract en/of een leveringscontract af, tegelijkertijd met de aanschaf. Dat houdt in dat de leverancier de automaat periodiek komt onderhouden, en ook periodiek de benodigde ingrediƫnten komt leveren. En in geval van defecten zorgt de leverancier vaak voor een tijdelijk vervangend apparaat. Natuurlijk betaal je hier als ondernemer voor. Maar het neemt je wel het nodige geregel uit handen en je bent er zeker van dat er altijd koffie uit de automaat komt. Ook zijn er leveranciers van koffieautomaten die de automaat zelf gratis ter beschikking stellen maar waar het onderhouds- en afnamecontract maandelijks iets duurder uitpakt, zodat men de kosten van de automaat zelf terug kan verdienen.

De subpagina’s (zie het menu links) van dit artikel bevatten informatie over enkele (grote) leveranciers van koffieautomaten.